Hakukonemainonta (Google AdWords & Bing)

AdWords hakukonemainonta tavoittaa ostavat asiakkaat verkossa.

  1.  Hakukonemainonta tavoittaa asiakkaat oikealla hetkellä
  2.  Näytä mainoksia valikoiduille kohderyhmille
  3.  Hakukonemainonnan tulokset ovat mitattavia

Hakukonemainonnalla tavoitat asiakkaat juuri silloin, kun he ovat etsimässä tietoa tarjoamastasi tuotteesta tai palvelusta. Sen takia se on myös yksi tehokkaimmista digitaalisen mainonnan muodoista ja tulisikin olla osana lähes jokaisen verkossa toimivan yrityksin markkinointisuunnitelmaa.

Google hakuja tehdään pelkästään Suomessa lähes 30 miljoona kappaletta päivittäin, jonka lisäksi Bing-hakukonetta käyttää yli 650 000 suomalaista. Hakukonemainonnan avulla voit siis tavoittaa jopa 99% suomalaisista asiakkaista suoraan hakukoneista.

Missä mainoksesi voivat näkyä?

Hakuverkosto

Hakumainokset - AdWords

Hakuverkostolla tarkoitetaan Google-hauissa näytettäviä tekstimainoksia (eli hakusanamainonta). Nämä hakumainokset tulevat esiin, kun käyttäjä tekee haun valitsemallasi avainsanalla. Esimerkiksi, jos tarjoat kampaamo-palveluita Helsingissä, niin voit saada mainoksesi näkymään ensimmäisten hakutulosten joukossa avainsanalla ”Paras parturi-kampaamo Helsinki”.

Display-verkosto

Kuvamainokset Display-verkostossaTeksti- tai kuvamainoksia voidaan näyttää erilaisilla verkkosivustoilla, Gmail-sähköpostipalvelussa, YouTubessa tai Google Maps –palvelussa. Nämä hakukonemainokset voidaan kohdistaa avainsanojen lisäksi muun muassa kiinnostuksen kohteiden, asuinalueen tai iän perusteella sekä voit halutessasi valita verkkosivustot manuaalisesti.

Video

Hakusanamainonta videomainoksillaVideomainokset ovat tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita silloin, kun heillä on aikaa katsoa mainoksia. Niillä tarkoitetaan sekä videoihin upotettuja kuvamainoksia että videoiden alussa näytettäviä videomainoksia, jotka käyttäjä voi ohittaa halutessaan viiden sekunnin kuluttua. Näitä mainostyyppejä voidaan näyttää Google-videoverkostossa sekä YouTube-palvelussa.

Shopping

Hakusanamainonta ja Shopping-mainoksetShopping-mainokset sopivat erityisesti verkkokaupoille, joilla on suuri valikoima ja haluavat lisää osuvia liidejä. Mainoksia näytetään Google Shopping –sivuilla sekä normaalien hakutulosten vieressä, joka osaltaan tarjoaa myös käyttäjälle parempia hakutuloksia ja siten paremman käyttökokemuksen. Niissä näytetään suorana tuotteen hinta ja perusominaisuudet, jonka ansiosta klikit ovat aina hintansa arvoisia.

Lisää tietoa eri mainostyypeistä löydät täältä: https://seoseon.fi/google-mainokset/


Enemmän mitattavia tuloksia, vähemmän arpapelejä.

✓ Tavoitat tehokkaasti kohderyhmäsi

✓ Maksat ainoastaan toteutuneista klikeistä tai näyttökerroista

✓ Hakukonemainonnan teho voidaan mitata

Erityisen tehokasta hakukoneissa mainonta on sen ansiosta, että sen maksat ainoastaan potentiaalisista asiakkaista, jotka ovat jo etsimässä tarjoamaasi tuotetta. Lisäksi hakukonemainonnan tehokkuus on aina tarkasti mitatavissa sekä tulokset näytettävissä. Sinun ei tarvitse siis arpoa, onko mainonta kannattavaa vai ei, vaan näet todelliset tulokset paperilla jokaisen kuukauden päätteeksi.

Mittarit valitaan tavoitteidesi perusteella.

Kuten digimainonta muutenkin, myös hakukonenmainonnan tulisi aina olla siis tavoitteellista. Kuitenkin mittarit vaihtuvat usein päämäärän perusteella. Hakukonemainonta mahdollistaa juuri niiden asioiden mittaamisen, joilla on a) päätöksen teon kannalta merkitystä, b) joilla selvitetään kampanjan onnistuminen.

Perinteisten mittareiden, kuten sijoitetun pääoman tuottoprosentin, näyttökertojen, klikkien tai ostokonversioiden lisäksi voimme mitata monia muita tavoitekohtaisia asioita. Joskus voi olla hyödyllisempää tietää esimerkiksi:

  • kuinka usein mainoksesi näytetään ennen valittuja kilpailijoita
  • kuinka paljon hakumainosten menetettyjen näyttökertojen osuus on pienentynyt
  • mistä parhaat asiakkaat todellisuudessa tulevat

Toisin kuin hakukoneoptimointi, AdWords-mainonnan tulokset näkyvät heti. Tämän takia myös pienemmällä budjetilla voidaan tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

Mainonnan hinta

Hakukonemainonnassa näyttö- tai katselukertojen hinta määräytyy huutokaupan perusteella. Siinä siis kilpailet muita mainostajia vastaan ja mitä suositumpi mainostuspaikka on kyseessä, niin sitä suurempi on myös minimi hintatarjous. Erittäin hyvää hinnoittelussa on se, että jokaisessa vaihtoehdossa maksat ainoastaan tuloksista.

Hinnoittelu periaatteet ovat seuraavat:

  • CPC (Cost-per-click) – Maksat toteutuneesta klikkauksesta tai puhelinsoitosta.
  • CPM (Cost-per-mille) – Hintatarjous näyttökertojen perusteella.
  • CPA (Cost-per-acquisition) – Maksat toteutuneista konversioista.
  • CPV (Cost-per-view) – Mainonnan hinta määräytyy videomainosten katselukertojen perusteella.

Hakukonemainontaan sijoittaminen kannattaa.

Verkossa toimivien yritysten menestys piilee onnistuneessa verkkomainonnassa. Tähän yksi tehokkaimmista kanavista on Google-mainonta. Sen avulla tavoitat ostavat asiakkaat juuri silloin, kun he ovat valmiita tekemään ostoksen sekä maksat ainoastaan oikeista kävijöistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s